Ungdomsjobb 2024

Sommarjobb 2024

 

VÄLKOMNA ATT ANMÄLA ER TILL SOMMARJOBB 2024!

 

Varje år samlar vi ungdomar mellan 14-18 år till att hjälpa oss med ogräsrensningen av morötter och rödbetor. Det handlar om 1-3 dagar två gånger under sommaren, vanligtvis veckan innan midsommar och sedan två veckor senare. Tiden beror förstås på hur snabbt och hur mycket ogräset växer! 

 

Förutsättningar:

 

Vi vänder oss till dig som är mellan 14-18 år och som inte är rädd för lite jord under naglarna, vi jobbar mellan 09-15 med två pauser, anställningen är på ackord:

 

Att arbeta på ackord innebär att vi betalar för varje rad du rensar, varje år ser det olika ut på grönsakslandet och vi sätter ackordet samtidigt som vi rensar, en vanlig lön brukar vara mellan 65-90kr/timmen. Det här är ett arbete som passar dig som inte haft så många jobb tidigare, men för personer över 18 är det svårt att komma upp i en skälig timlön.

 

 

Det vi gör när vi rensar är att ta hand om våra morötter, rödbetor så att de slipper tävla om utrymmet på grönsakslandet. Genom att göra det här för hand behöver vi inte bespruta med bekämpningsmedel som förgiftar grönsakerna, marken och miljön – du som kommer och jobbar som ogräsrensare är alltså jätteviktig för att det ska bli friska och stora grönsaker till skörden!

 

 

---

Hur anmäler jag mig?

 

Skriv till: sommarjobb@astradgard.se

 

Lämna uppgifterna:

Namn

Adress

Telefonnummer

Födelseår

Mailadress

 

När du skriver till oss och är mellan 14-18 år så är du anmäld. Vi skickar sedan ett mail när det närmar sig jobbtider!

 

 

LÄS VIDARE:

 

Checklista för ogräsrensare:

 

- Medtag lunch. Eftersom vi är många som arbetar är det smidigast att ta med lunch du    kan äta kall och då blir det även enklare att vara nära morotsfältet. Morotsfältet är en bit bort från gården detta år.

 

- Vi arbetar kl 9-15. Pauserna är mellan 11:30-12:00 och 13:30-14:00.

 

- Oömma kläder. Vi kryper på alla fyra hela dagen så ta med oömma och sköna kläder.

 

- Regnkläder om det ser ut att bli lite regn. Om det surnar till rejält ställer vi in rensningen, men en skur arbetar vi oss igenom.

 

- Arbetet börjar klockan 09, det är viktigt att alla är på plats på gården då.