Skörd

Skörden!


Skörden pågår mellan slutet på juni och slutet av oktober. Efter det lagrar vi ton av grönsaker, då främst rotsaker. Normalt tar det slut runt jul eller räcker kanske till och med fram till februari.


Skörden börjar oftast med självplock av jordgubbar i mitten av juli och i samband med det öppnar vi gårdsbutiken. Då finns det lite av varje även där inne, tomater, gurka, grönkål och sallad m.m. I augusti och september är det full fräs och bordet i gårdsbutiken är varje dag fyllt med färska grönsaker! Det finns massor av grönsaker även hela oktober och fram till jul.Lagring av grönsaker:


I oktober börjar vi slutkörda, det innebär att vi tar upp alla grönsaker vi har i jorden och lagrar det som går i vårt kyllager. Då säljer vi som vanligt, men även jordiga grönsaker i storpack. Då kan man fylla sin jordkällare eller lämpligt ställe med rotsaker.


Håll utkik på Facebook och Instagram för att veta när det är dags att inhandla vissa grödor för att frysa in eller förvara inför vintern. Vi brukar annonsera tydligt när broccolin är färdig, eller dill till exempel. Grönkål och svartkål är också helt underbart att plocka från frysen hela vintern, och det går lätt att frysa in färskt, dra bara bort den tjocka strängen i mitten, stoppa i en påse, ut med luft och in i frys!